2014-01-24 12:27:45• hírek • Nagy Eszter

A Szatmárnémeti Természetjárók következő útja Mogosára vezet

Figyelem!!! Egész napos túrára kell számítani, este 9 után várható a hazaérkezés.

Mivel Vadady-Filep Gyula szerint vasárnap sütni fog a nap és nem lesz pocsolya, vagyis tökéletesen megfelel az időjárás egy Mogosa-i túrához, a Szatmárnémeti Természetjárók 2014 január 26-án, vasárnap, újra útra kelnek.

A terv a szokásos: találkozás vasárnap reggel 7:20-kor a Szatmárnémeti vasútállomáson, majd utazás Nagybányáról Felsőbányára a 8-as busszal a végállomásig. Ha annak ellenére, hogy napsütéses, fagyos, havas időt ígérnek, mégis sár lesz, akkor az aszfalton fognak gyalogolni a kirándulók - ez nagyjából 16 kilométeres távot jelent. Ha pedig nincs sár, akkor erdei túra lesz, ami rövidebb, de nehezebb.

Az úticél a Mogosa-i (Feketehegy) Bódi tó partja, ahol a természetjárók tetszés szerinti programokban vehetnek részt: mivel valószínűleg hó van, lehet majd szánkózni vagy lapáton csúszni, és a lebegő is működik, amellyel a hegytetőre lehet felmenni.

Javasolt a túrabakancs használata, réteges öltözködés, száraz cserezokni, bor, pálinka. Aki fontosnak érzi túrabotot is hozhat magával. Mivel a túra hosszú, a visszatérés az esti vonattal történik, ami 19:28-kor indul Nagybányáról, és 21:12-kor ér be Szatmárnémetibe.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook-csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között.

A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 075-8435763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: